IMK

Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf
 
Het thema ondernemerschap neemt in de maatschappij in belang toe. Met de recente explosie van het aantal startende zzp’ers staat ondernemerschap centraal in een aantal grote maatschappelijke veranderingen, waaronder flexibilisering van de arbeidsmarkt. De weg naar ondernemerschap wordt steeds vaker erkend als weg naar duurzaam financiële zelfstandigheid en daarmee als instrument voor sociale zekerheid.
 
IMK begeleidt ondernemers op cruciale momenten in de levenscyclus van hun onderneming en heeft als missie om duurzaam financiële zelfstandigheid te borgen bij ondernemers. Door het inbrengen van kennis, ervaring, methoden en technieken werkt IMK aan de professionalisering van ondernemerschap en daarmee aan een hogere overlevingskans starters en ondernemingen in het algemeen. Om dit te bereiken wordt intensief samengewerkt met een netwerk aan organisaties die hierbij betrokken kunnen zijn, zoals gemeenten, financiële instellingen, Kamer van Koophandel, Belastingdienst, ondernemersverenigingen etc.
 
IMK beschikt in heel Nederland over regionale teams. Branche- en regiospecifieke deskundigheid op het gebied van ondernemerschap en financiering staat hierbij centraal.
 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.